hol kötnek ki a hajók kuba helyett - hajosutak.com

Hol kötnek ki a tengerjárók Kuba helyett?

Az amerikai kormány 2019. június 04-én a kubai utazásokra vonatkozó korlátozásokat vezetett be. A szigorítások célja, hogy az ország értékeinek, gondolkodásmódjának ellentmondó Kubával minél kevesebb kapcsolatot ápoljanak az amerikaiak.

Ezen döntések nagyban befolyásolják a hajózás piacát, így a Kubába irányuló üdülőhajós utazások gyakorlatilag megszűntek azóta, hogy áprilisban kilátásba helyezték az új szigorításokat.

A beutazási tilalom még érvényben van, ezért bemutatjuk, hogy az egyes hajótársaságok milyen úti célokat kínálnak a karib-tengeri szigetország helyett.

Carnival Cruise Line:

A hajótársaság kubai kikötéseit Key West, Cozumel, Grand Cayman, Ocho Rios, Princess Cays, Half Moon Cay és Bermuda kikötői váltják fel.

Az adott úttól függően lehetséges, hogy csupán az egyes kikötők szolgálnak egy-egy kubai kikötő helyettesítésére, de előfordul, hogy egy teljesen új útvonal részeként fedezhetik fel a helyszíneket.

hol kötnek ki a tengerjárók kuba helyett - hajosutak.com

Holland America Line:

A Kubával kapcsolatos megkötések a társaság Veendam névre keresztelt hajóját érinti csupán. A tengerjáró 2019 október és 2020 április közötti időszakban indul karibi körutazásokra. A helyettesítő kikötők közé tartozik: Key West, Grand Cayman, Ocho Rios és Half Moon Cay is.

A Holland America három egyedülálló hétnapos karibi útvonalat is kínál a Veendam fedélzetén, amelyek 2019. november 27-én, 2020. január 29-én és 2020. március 25-én indulnak. Az útvonalban szereplő kikötők: Cozumel, Nassau, San Juan, St. Thomas és Amber Cove, valamint a fent említett kikötési pontok kombinációja.

MSC Cruises:

Az MSC Armonia 2019-es útjainak indulási kikötője továbbra is Miami. Havanna helyett Costa Mayát, Cozumelt, George Town-t, Grand Cayman-t, Ocho Rios-t vagy Montego Bay-t fedezhetik fel az utasok.

Az Ocean Cay MSC Marine Reserve, a hajótársaság magánszigete a Bahamákon. A sziget 2019 novemberében nyitja meg kapuit az MSC utasai előtt, és szintén Havannát fogja helyettesíteni. 2020-tól pedig Key West-et és Falmouth-ot is felfedezhetik majd az utasok az MSC Armonia-val.

Norwegian Cruise Line:

A szigetországra vonatkozó tiltások az NCL hajótársaság Norwegian Sky és Norwegian Sun hajóinak útvonalát érinti. A két tengerjáró Havanna helyett Nassau, Key West, Great Stirrup Cay és Freeport kikötőit érintik majd.

hol kötnek ki a tengerjárók kuba helyett - hajosutak.com

Oceania Cruises:

A társaság megváltoztatta az összes Kubát érintő útvonalát az idei év hátralevő részére, valamint a 2020-as év eléjére vonatkozóan, a kelet-, illetve nyugat-karibi útvonalakat. Az alábbi kikötési pontokra lehet számítani Kuba helyett: Key West, Harwest Caye, Roatan, Costa Maya, Grand Cayman, San Juan, Great Stirrup Cay és Santa.

Az Oceania Sirena 2020 második felében, valamint 2021-ben Kubában hajózott volna. A hajó 2020 őszén európai utazásokat fog kínálni, az év végétől pedig Törökország, Izrael, Egyiptom, Arabia, India és Mianmar szerepel az úti célok között.

hol kötnek ki a tengerjárók kuba helyett - hajosutak.com

Royal Caribbean International:

A hajótársaság az Empress of the Seas és Majestry of the Seas tengerjárói útvonalait módosította. Havanna helyett Costa Maya, illetve a hajótársaság privát szigete, a Perfect Day at Cococay került bele az útvonaltervbe. A társaság karib-szigeteki úti céljai közé tartozik még Cozumel, Costa Maya, Key West, Belize és San Juan.

Azamara:

Az Azamara még nem jelentette be a Kubára vonatkozó módosításait az Azamara Journey és az Azamara Quest fedélzetére vonatkozóan.

Du Ponant:

Még nem jelentette be a Kubát érintő útvonalak cseréjét.

Forrás:

https://www.cruisecritic.co.uk/news/4226/

https://hu.euronews.com/2019/06/06/bucsuzik-az-amerikai-turistahajoktol-kuba
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!