Honnan ered a Royal Caribbean neve - hajosutak.com

Honnan ered a Royal Caribbean neve?

Te elgondolkodtál már azon, hogy honnan ered a Royal Caribbean neve? A névadásban sem az alapító, sem egy konkrét város vagy ország nem szerepel, hogy általában azt megszoktuk. De akkor vajon miről nevezték el?

A hajótársaság nevét az alapító családok közötti hosszú egyezkedés után sikerült kitalálni.
Rengeteg név volt, amit először elutasítottak, köztük a Pleasure Cruise Line, a Holiday Cruise Line és a Crown Cruise Line.
A Royal Caribbean Line-ot is végül elvetették, mert a névben nem szerepelt a “cruise” kifejezés.

A Royal Caribbean Line azonban többek érdeklődését is felkeltette, ellenben a “royal” szó jelentése mögött állami állami befolyást éreztek, így sokan ellenezték. Mások azzal érveltek, hogy a “royal” szó elengedhetetlen a köztársasági gondolkodásúak és az amerikai jogtulajdonosok körében.

Végül a Royal Caribbean Cruise Line mindenkit megfogott. Ennek eredményeként a Royal Caribbean Cruise Line A / S – ismert módon RCCL-re redukálva – 1969. január 31-én vált hivatalossá.

A logó

Most, hogy a nevet kiválasztották, mi a helyzet a korona és horgony logóval?
1969-ben el is fogadták a logó terveket.

A koronázott horgony szerepel mind a norvég, mind a kereskedő haditengerészet sapkáin. Annak elkerülése érdekében, hogy problémában ütközzenek ezek használatával, eltérő formatervezést kellett alkalmazniuk, tehát a Royal Caribbean koronázott horgonya végül elvont, ugyanakkor ügyesen stilizált lett.

A hatóságok engedélyének megszerzése nem volt könnyű. Oslo királyi családja vonakodott a haditengerészet védjegyének felhasználásáról. Néhányan azt állították, hogy a végső engedélyt őfelsége V. Olav király adta meg.

A logót végül tökéletesen tudta alkalmazni társaság, mind az apróbb dolgokon, mint a mandzsettagomb, mind a hajók nagyobb tereinek díszítésében.

Forrás:
https://www.royalcaribbeanblog.com/2020/04/16/the-story-of-how-royal-caribbean-got-its-name
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen