Így ne csomagoljunk egy hajóútra - hajosutak.com

Így ne csomagoljunk egy hajóútra!

Bepakolni egy hajóútra nem csak elsőre, hanem sokadjára is nehéz dolog. Még a tapasztalt hajózók is tévedhetnek néha. Van, hogy a legfontosabb dolgot felejtik a konyhapulton.

A Cruisecritic összegyűjtött néhány érdekes esetet, melyek az utazáshoz és a csomagokhoz kapcsolódnak. Volt, aki otthon hagyta az alsóneműjét és volt aki majdnem a hajót hagyta el alsóneműben. Egyeseknek pedig az okozott kellemetlen perceket, hogy elfelejtette a gyermeke táskájában lévő műanyag fegyvereket kipakolni, mielőtt útnak indultak.

Az ember mindig tanul, így hoztunk nektek néhány beszámolót utasoktól, dolgozóktól.

 1. Bilincs a fedélzeten:

Az egyik legnagyobb hiba, ha olyan dolgot viszünk magunkkal, mely első ránézésre joggal tekinthető tiltólistás eszköznek.”Halloween-i hajózáson vettünk részt és természetesen nem hagytuk otthon az ehhez szükséges jelmezeket sem. Én rendőrnek, a férjem pedig rabnak öltözött. A rendőri ruha részeként vittem magammal egy műanyag bilincset is. A férjem a kabinunkban volt, én pedig kint a fedélzeten. Kapott egy hívást, miszerint sürgősen menjen ki a folyósóra. Megmutatták neki a bilincset, s tájékoztatták arról, hogy tilos ilyen eszközöket felhozni a hajóra. A férjem elmesélte nekik az igazságot, amit szerencsére nevetve fogadtak.”

 1. Rosszul záródó pipere holmik:

“Elkövettem azt a hibát, hogy a táskámban egy zacskónyi folyadékot úgy csomagoltam el, hogy nem volt megfelelően kipárnázva. Amikor a kapunál megvizsgálták a táska tartalmát, az egyik palack eltört. Szerencsére egy műanyag zacskóban volt, de így is hatalmas lett a káosz a táskámban.”

 1. Otthon felejtett elegáns ruha:

“A sógorom híres arról, hogy mindig a legfontosabb ruhadarabokat felejti el bepakolni. A nászútra nem pakolt elegáns cipőt, így zokniban ment vacsorázni. Az, hogy miért nem vette fel legalább az edzőcipőjét vagy egy szandált, mai napig rejtély számomra.”

 1. Játék fegyverek:

“Csak annyit mondunk: mindig ellenőrizd le a gyerek csomagjait.”

 1. Indokolatlan mennyiségű fogkefe:

“Az első, 2008-as hajós utazásunk előtt el sem tudtam képzelni, milyen fürdőszoba fogad majd minket. Egy irracionális félelem kerített hatalmába, miszerint valami történni fog a fogkeféinkkel. Láttam magam előtt, ahogy a WC-be esnek. Eszembe sem jutott, hogy vásárolhatnék néhány tokot, ezért 36 darab eldobható fogkefe mellett döntöttem – így minden napra jutott két darab.”

 1. Kiömlött mosószer:

“A dobozom, mely por állagú mosószert tartalmazott, kinyílt a bőröndömben, beborítva az összes ruhát, ezért, amikor kinyitottam a csomagomat, csak tüsszentettem folyamatosan.”

 1. Nincs váltóruha a kézipoggyászban:

“Nem tudtam eleget bosszankodni, amikor azon kaptam magam, hogy a bőröndöm elveszett, ezért 3 teljes napig csak egy fürdőruha volt nálam.”

“A férjem elfelejtett alsóneműt csomagolni magának, ami elég nagy probléma volt, amivel az első két napunkat a tengeren töltöttük. Amikor kikötöttünk St. Thomasban, az első utunk egy bevásárlóközpontba vezetett.”

 1. Túl sok cipő:

“12 napos hajóútra a nővérem és én összesen 32 pár cipőt vittünk magunkkal, amik közül 25 pár az övé volt. A kabinunk padlója tele volt cipőkkel, s nem valószínű, hogy az összes párt viseltük.”

“Ismerek egy hölgyet, aki eltörte a lábát az utazás előtt. Az orvosa begipszelte, s szerencsére nem volt akadálya az útnak. Egyszerre csak egy cipőre lett volna szüksége, de ezt nem vette figyelembe, mikor 12 párat pakolt be a bőröndbe.”

 1. Gyűrött ruhák:

“A legnagyobb hiba, amit elkövettem, az az volt, hogy nem vasaltam ki a ruhákat az út előtt, feltételezve, hogy lesz vasaló és deszka a kabinban.”

 1. Túl sok holmi:

“Az egyik nagy hiba, amit elkövettem egy körutazás alkalmával, az a túlpakolás. Listát írtam és kihúztam amit már összekészítettem, de mindig úgy éreztem, hogy teljesen megőrülök, ha nincs minden bepakolva. Az utolsó néhány út alkalmával megtanultam leredukálni a holmikat. Most már nem érzem azt, hogy minden nap új ruhát kell felvennem és talán nincs szükség minden nap másik pár cipőre.”

 1. Elektronika a feladatott poggyászban:

“Magaddal vinni az Xbox-ot egy hajós útra csak azért, hogy a gyermekedet azzal szórakoztathasd a kabinban, hogy nem működik az átalakító, még nem lett volna probléma. Az, hogy idáig el sem jutottunk, mert a csomagellenőrzés során eltűnt a játék, viszont már probléma.

 1. Elfelejtett dzseki:

“Foglaltunk egy hajós utat óktóberre, a Bahamákra, New York-i indulással. Mivel nem szerettünk volna bajlódni a parkolással,inkább felszálltunk egy buszra. 22 fokos napsütésben szálltunk le, így nem is gondoltunk a kabátokra, amik ott maradtak. Az egész utazást kellemes, napos idő kísérte, de mikor visszaértünk New York-ba, esett a hó. Igazi téli csoda ország fogadott minket. A buszmegállóban fagyoskodtam a legmelegebb pulóverben, amit megtudtunk vásárolni az egyetlen nyitva lévő üzletben. A pulóveren az I love New York felírat szerepelt. Sajnos a férjemre egyetlen felső lett jó, egy rózsaszín, flitteres, melyen a  Szabadság szobor látható.

 1. Utazás zokni nélkül:

“Ellenőrizzétek a zoknikat! Azon kaptam magam, hogy nincs nálam egy sem, pedig vannak olyan izgalmas tevékenységek (mint például a bowling vagy a trambulin), amik sokkal kényelmesebben kivitelezhetőek zokniban.

 1. Ruha a hazaútra:

“Egyik barátunk az utolsó hajón töltött estén becsomagolt mindent a bőröndbe, amit este a személyzet összegyűjt. Csupán reggel döbbent rá, hogy nincs semmi, amit felvehetne. Kétségbe esve hívott minket, hogy találjunk egy üzletet, ahol vehetünk valami ruhát neki. Minden üzlet zárva volt, ezért azt találta ki, hogy elveszi férje nadrágját, ő pedig az alsónadrágjában hagyja majd el a hajót. Szerencsére a lányuk nem pakolta el az előző esti ruháját, így mindenkinek lett nadrágja.

 1. Boros üveg nem megfelelő szállítása:

“Egyik barátunk, aki még nem hajózott soha, egy üveg vörösbort tett a bőröndjébe. Azt mondtuk, hogy tegye egy jól záródó tasakba, arra az esetre, ha az eltörne. Nem hitt nekünk, az üveg eltört, a borból pedig mindenhova jutott. A feleségével két napot töltöttek a mosással.

 1. Útlevél a poggyászban:

“Az utolsó estén ki kellett pakolni a bőröndöket. Én késésben voltam, így a lányom gondolt egyet és nekiállt segíteni. Mit sem sejtve, kirakta az a ajtó elé a csomagokat, amikbe elraktam az útleveleket. Szerencsére a terminálhoz érve meglettek az iratok.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen