Celebrity edge Kate - hajosutak.com

Kérdezz-felelek a Celebrity hajótársaság kapitányával, Kate McCue-val

Kate az első női kapitány Amerikában, aki tengerjáró hajón szolgál. 2015-ben, 37 éves korában, a Celebrity Summit hajót kormányozta először.

Akkoriban a Celebrity társaság (valamint a hajózás iparának meghatározó része) teljesen másképp működött.

A hajók üzemeltetési központjában dolgozók három százaléka volt nő átlagosan, szemben az idei huszonkét százalékkal. A Celebrity Edge fedélzetén ez az arány harminc százalék, míg az új Celebrity Flora-n ötven. A változtatás nagyrészt Lisa Lutoff-Perlo-nak, a Celebrity Cruises vezérigazgatójának köszönhető.

Kate kapitány – ahogy a rajongói és a Cruise Critic közönsége ismeri – jelképezi azt a gondolkodásmódot, miszerint minden csak akarat kérdése.

A közszereplővé vált Kate mára már több mint 73.000 fős követőtáborral büszkélkedhet az Instagramon (@captainkatemccue).

A Cruise Critic írói és Kate a Celebrity Edge fedélzetén ültek le beszélgetni, melyet 2019 szeptemberétől ő fog irányítani.

Kate kapitány - Celebrity - hajosutak.com
 • Hogyan látja a hajózás piacát nemek megoszlásának szempontjából? Változott a helyzet 2015 óta?

Hihetetlen változások következtek be. Arra kell törekednünk, hogy ez a folyamat, fejlődés, ami a Celebrity-nél zajlik, ne csupán egy „céges dolog” legyen, ezáltal egyetemes trenddé válhat a tengerészeti iparban.

Az egyik legfontosabb dolog – amire én is nagy hangsúlyt fektetek- az, hogy merjünk felszólalni, hiszen, ha nem tud róla az ember, akkor nem is tud kiállni érte.

A vágy, hogy hajókapitány lehessek, már rég megfogalmazódott bennem. Mikor láttam a televízióban Sturbing kapitányt a Szerelemhajó fedélzetén és találkozott Julie-val, és a többi karakterrel, akik bebizonyították számomra, hogy ki kell törni a sztereotípia világából.

Remélhetőleg lebontjuk ezeket a határokat és megnyitjuk a világot, hogy az emberek láthassák valódi önmagukat. A közösségi média használatával megmutatják igazi lényüket és a személyesebb tartalmak segítségével láthatják az emberek, hogy nem csak a karrier számít, minthogy számomra is van élet a hajózáson túl. – mondta Kate.

 • Meglepő volt, hogy Instagram-szenzáció lett hála a több mint 73.000 követőnek?

Igen, óriási meglepetésként ért, hiszen semmit nem tudtam az elején az Instagramról, mikor elkezdtem a Celebrity-nél dolgozni. A közösségi média csapat azt mondta, hogy ez jó esély arra, hogy az emberek bepillantást nyerjenek az életembe. Mire én azt válaszoltam: Rendben, csináljuk! Vicces, de úgy érzem, hogy a macskám Instagram fiókja (bugnaked) mélyebb betekintést nyújt például a kabinok belsejébe, a kapitány kabinjába.

 • Tehát az volt a cél, hogy az emberek bepillantást nyerhessenek ebbe az életstílusba?

Igen. Sokan úgy vélekednek az Instagrammal kapcsolatban, hogy csak a szépre összpontosít, de ez az én valóságom. Egy buborékban élek, a paradicsomban. Függetlenül attól, hogy a napfelkeltét, naplementét, delfineket, kirándulásokat, esetleg a személyzet vagy az utasok képét osztom meg, az életemben jelentős szerepet töltenek be, s ezeket a pillanatokat mind meg kell osztani. Nálam nem fogtok olyan képeket látni, melyeket a „durva valóság” címszóval illetnek az emberek, mert az életemben nincsenek ilyen pillanatok.

 • Beszéljünk a hableány jelmezről (Kate egyik leglátogatottabb posztja, mely több mint 2,400 like-ot kapott.)

Mindig is sellőnek éreztem magam. A kedvenc mesém is a Kishableány volt, de ebből nem lehet megélni. Vagyis meglehet, ugyanis Las Vegasban sellők vannak a tartályokban, akiket kénytelen leszek megnézni, mivel a nyaraláson én is ezt szeretném majd csinálni a Silverton Casino-ban.

 • Szóval a követők remélhetik, hogy láthatnak majd Las Vegas-ban, tartályban úszkálva?

Igen, talán megosztjuk majd a pontos dátumot is.

 • De azért kapitánynak lenni sem rossz?

Természetesen nem, viszont a hableány lét és a fotózás szabadidős tevékenységek, amiket imádok.

 • Hogyan találta meg az egyensúlyt a teljes munkaidős állás és a közösségi médiás tevekénységek között?

Az én felelősségem, hogy a lehető legjobban használjam ki az Instagramot, s a valóéletben, munkámban is az a célom, hogy a nemek közti éles határvonalat elhalványítsam.

 • Idén szeptemberben veszed át az irányítást a Celebrity Edge tengerjáró felett. Izgatott vagy?

Természetesen. Először visszatérek az Equinox fedélzetére, mely felújításon esett át, a flottamodernizációs programnak köszönhetően. Később hazarepülök, majd ismét repülőre szállok augusztus 19-én, hogy Civitavecchia-ban felfedezhessem a Celebrity Edge tengerjárót, melynek átvételére három hét áll rendelkezésemre.

Csodálatos, hogy sikerült eljutnom a hajóavatásra, a névadó ceremóniára és most egy útra is, hogy megismerkedhessek vele.

Elmentem az üzemeltetési központhoz, de nem engedték, hogy bármit is megnyomjak!

 • Mit gondolsz a hajóról?

Eszméletlen! Amikor hatalmas felhajtás volt a tengerjáróval kapcsolatban, elgondolkodtam azon, hogyan fog felérni ehhez a nagy rajongáshoz? Aztán ezt gondoltam: Gyönyörű!

Minden hajó különleges a maga módján, a testvérhajók pedig szintén egyedülállók. Szóval, ami működik az Equniox-szal kapcsolatban, az lehet, hogy nem fog működni például a Silhouette-en és fordítva.

Szóval meg kell találni azokat az apróságokat, amik különlegesség varázsolják a hajót, illetve a útvonal sajátosságait is figyelembe kell venni.

A legjobb érzés az, mikor a legénység tagjaival találkozom. Azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgoztam már a Summit és az Equinox fedélzetén is, és ez olyan érzés, mintha haza érnék.

Celebrity Edge - hajosutak.com
 • Mit vársz a legjobban a Celebrity Edge átvételével kapcsolatban?

Fantasztikus érzés, hogy egy zászlóshajó kapitánya lehetek. De még nem tapasztaltam meg mindent, így izgatottan várom, és az útvonalat is, hiszen nem voltam ott az elmúlt négy évben. (A Celebrity Edge októberig a Földközi-tengeren hajózik, majd novemberben áthelyezik a karibi térségbe.)
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen