belső és balkonos kabin - hajosutak.com

Különbségek a belső és a balkonos kabinok között

A hajóutak során az utasok egyik legfontosabb helye a saját kabinjuk lesz. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy olyan kabint válasszanak, melynek mérete, berendezése és élettere illik az adott utasok életmódjához, költségvetéséhez és kényelmes számukra.

Mivel több lehetőség is fennáll a kabintípusok választása során, nem mindig egyszerű a döntés. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb hasonlóságokat és különbségeket a belső és a balkonos kabinok között.

Hasonlóságok:

 • Mindkét kabintípus tartalmazza az alapfelszereltéget: ágyat, fürdőszobát, szekrényt, széfet, telefont, hajszárítót és televíziót.
 • A kabinok túlnyomó többsége kétágyas elhelyezést tesz lehetővé. Ez általában azt jelenti, hogy lehetőség van két külön ágy egymás mellé helyezésére, így a két ágy együttes mérete nagyjából 160 X 200 cm lesz, mely az európai méretezés szerinti „European King” méretnek felel meg.
 • A szekrények és fiókok elég nagy helyet nyújtanak a kipakoláshoz. A polcok az összehajtogatott ruhák számára, az akasztókkal ellátott rész pedig a gyűrődésre hajlamos ruhadarabok tárolására ideális.
 • Minden kabinban található egy íróasztal, valamint fésülködő asztal, tükörrel, ahol az utasok könnyedén készülődhetnek, hajat száríthatnak.
 • A legtöbb hajótársaság kabinjaihoz tartozó fürdő zuhanyzóval van felszerelve, s nincs fürdőkád. Szabványos mosdó és kézmosó található benne tükörrel, valamint néhány polc a piperecikkek tárolásához. (A sampon és tusfürdő legtöbb esetben a falra szerelt adagolókban vagy utazóméretű flakonokban találhatóak.)

Balkonos kabin - hajosutak.com

Különbségek:

 • A két kabintípus legnagyobb különbségét a kabin méretében és árában lelhetjük meg. Természetesen maga a balkon megléte is fontos tényező.
 • A balkonnal rendelkező kabinok általában nagyobb méretűek, de előfordul, hogy a kabin balkon nélküli területe nem sokkal nagyobb, s az extra négyzetméterek pedig csak a külső balkonként adódnak hozzá.
 • Minden balkonos kabinhoz tartozik kültéri bútor, ez a legtöbb esetben két fém széket és egy kis asztalt jelent.
 • Előfordulhat, hogy az adott hajótársaság tengerjáróján a balkonos kabinok nagyobb felszereltséggel rendelkeznek. Ide tartozhat a kihúzható kanapé, ahol a többi utas tud aludni. (A belső kabinokban általában beépített, kinyitható ágyak szolgálják ezt a célt.)
 • Előfordul, hogy a balkonos kabinokban található még kávéfőző, mini fridzsider, fürdőköpeny, esetleg nagyobb teljesítménnyel rendelkező hajszárító.
 • A tágas terek és nagyobb kényelem miatt a balkonos kabinok szinte mindig drágábbak, mint a belső kabinok.

Összességében:

Akik kedvelik a kis tereket, s valószínűleg kevés időt fognak tölteni a kabinban, pénzt takaríthatnak meg, ha balkonos helyett a belső kabint választják.

Amennyiben a nagyobb költség nem akadály, s szeretik a tágas tereket, s szeretnék élvezni a tenger nyújtotta különleges élményt, a balkonos kabin a megfelelő választás.

Forrás:

https://www.cruisecritic.co.uk/articles.cfm?ID=1868&fbclid=IwAR1C_0NibxL5Lc0QnjmOfFFZqLL2w-edL7sH3wfJFSfca1qX48eHvmPyWVU
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen