Maszkviselési protokollok hajótársaságonként - hajosutak.com

Maszkviselési protokollok hajótársaságonként

Cikkünkben most bemutatjuk, hogy a nagy hajótársaságok milyen maszkviselési protokollokat használnak a jelenlegi időszakban.

A Carnival Cruise Line:

Hajótársaság augusztus 7.-ével módosította a maszkviselési protokolljait, amelyek most már kimondják, hogy minden utasnak kötelező a maszkok viselése a belső terekben, mint liftek, boltok, kaszinók és más hasonló helységek. Ezek a szabályok egyaránt szólnak majd az oltott és oltatlan utasoknak.

Royal Caribbean International:

A maszk viselése kötelező a hajó fedélzetén a belső terekben, ez alól kivételt csak az étkezés és az italfogyasztás alatti idő képez. A fedélzet külső terein nem kötelező a maszkviselés, illetve az olyan tereken és eseményeken sem, melyek kifejezetten az oltottak számára szólnak.

Norwegian Cruise Line:

A társaság december 31.-ig érvényes szabályzata alapján kizárólag teljes oltottsággal rendelkező utasokat fogadnak, így senkit nem köteleznek a fedélzeti maszkhordás bármilyen formájára. Az Európán belül hajózó utakra azonban más szabályok vonatkoznak, a társaság közleményében kitér arra, hogy az adott régióknak megfelelő szabályokat kell majd követniük az utasoknak, azaz maszkot kell hordaniuk a hajó belső tereiben, kivéve étkezés vagy italfogyasztás közben.

MSC Cruises:

A hajózás során minden közös belső térben kötelező a maszkhasználat, a hajó külső terein azonban nem kell felvenni a maszkot.

Princess Cruises:

A társaság legújabb nyilatkozata szerint erősen ajánlja a beltéri maszkviselést, a liftekben, belső szórakozási egységekben, boltokban, kaszinókban viszont kötelezően előírja a maszkviselést. Ezeken felül a hajótársaság fenntartja arra vonatkozó jogát, hogy bármilyen esemény alkalmával előírhatja a kötelező maszkviselést a fedélzet bármely részén.

Celebrity Cruises:

A társaság maszkviselési protokolljai régiónként változóak. Az Észak-Amerikán kívül eső hajóutak során a régiós szabályoknak megfelelően kötelező lehet a maszkviselés. Az oltással nem rendelkező 12 évnél fiatalabb utasok számára minden régióban kötelező lesz a maszkviselés a hajó belső tereiben, kivéve az étkezést és italfogyasztást.

Costa Cruises:

Az Európában jelenleg 4 hajóval operáló társaság nyilatkozata szerint minden helyzetben kötelező a maszkviselés, ahol nem alkalmazhatók a távolságtartás szabályai. A maszkok ezen felül szintén kötelezőek a be és kiszálláskor, illetve a közös terekben.

TUI Cruises:

A társaság flottájának nagy része újra szolgálatba állt Európában és minden vendég számára kötelezően előírja a maszkviselést a hajók belső tereiben. Ezen felül a hajók külső terein is, ahol a 1,5 méteres távolságtartás nem megoldható, kötelező lesz a maszkviselés.

Hajóút a Celebrity Infinity fedélzetén:

Indulási dátum: 2022.06.04 – 7 éj

Részletes útvonal: Velence – Kotor – Split – Dubrovnik – Korfu – Zakynthos – tengeren  – Velence

Részvételi díj:

Belső kabinban: 1.249 EUR/fő (kb. 449.640 Ft/fő)

Balkonos kabinban: 1.749 EUR/fő (kb. 629.640 Ft/fő)

Az ár tartalmazza:

 • szállást a választott kabinkategóriában
 •  teljes ellátást
 • kikötői illetékeket
 • a kötelező szervízdíjat,
 • a Classic italcsomagot,
 • a Surf wifi csomagot 1 -1 eszközre,
 • a fedélzeti szolgáltatások és létesítmények használatának nagy részét pl.: medencék, napozóágyak, fittness terem használata, színház,
 • csomaghordást a hajóra történő ki-és beszálláskor

Az ár nem tartalmazza:

 • a kikötőbe való ki- és hazajutást
 • italfogyasztást az italcsomagon felül
 • egyéb személyes kiadásokat pl.: fakultatív kirándulásokat, SPA és wellness szolgáltatásokat
 •  biztosításokat

  Küldje el ajánlatkérését!

  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Kabintípus*


  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen
  ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

   A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

   Adatvédelmi tájékoztató

   Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
   igen

   Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
   igen