Costa Concordia - Costa hajótársaság - hajosutak.com

Megszületett Az Ítélet – Costa Concordia

A Costa Concordia 2012. január 13-án a kis olasz sziget, Giglio partjainál egy sziklának ütközött, aminek következtében felborult, és 32 ember életét vesztette. Vizsgálat indult a kapitány, Francesco Schettino ellen.

Bár a körülmények és a kapitány felelősségének vizsgálata több mint másfél évig tartott, a három olasz bíróból álló testületnek csupán öt órára volt szüksége, hogy a vizsgálati eredmények alapján meghozza az ítéletet. Schettinot bűnösnek találták számos vádban, így az emberölés vádjában és abban is, hogy elhagyta a süllyedő hajót.

Francesco Schettinot, a Costa Concordia kapitányát 16 éves börtönbüntetésre ítélték. A börtön ítélet mellett Schettinonak ki kell fizetnie a bírósági költségeket is. Az ítélethozatalon a kapitány nem vett részt.

A vizsgálat során Schettino bevallotta, hogy ő kormányozta a hajót a partok közelébe azért, hogy mély benyomást tegyen az utasokra és a szigetlakókra.

A hajó kiemelése és elszállítása egy millió dollárba került.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen