mein Schiff 6 - hajosutak.com

Mein Schiff 6 – hajólátogatás

A német, TUI hajótársaság meghívásának köszönhetően megtekintettük a 2017-ben átadott Mein Schiff 6 hajóját, amelyen 2500 fő tud egyszerre utazni.

A 7 tengerjáróval rendelkező hajótársaság célja, az utasok igényeinek minél színvonalabb kielégítése, ezért a TUI hajókon az utas-személyzet arány 2,5:1, tehát 2,5 utasra jut 1 fő személyzet.

A látogatásunk során megtekinthettünk egy belső kabint, valamint egy mini lakosztályt.

A hajón lévő összes belső kabin mérete 17 nm, melyek visszafogott színvilága nyugtatóan hat. A kabinokban lévő eszpresszó kávégép komfortosabbá, kényelmesebbé teszi a reggeli ébredést, melynek használata a Premium all inclusive ellátás részét képezi.

A minilakosztályok 26 nm belső területtel és egy nagyobb, 8nm-es balkonnal rendelkeznek. A kabinok felszereltségéhez tartozik fürdőköntös és papucs is. A mini lakosztályt vagy annál magasabb kategóriát választó utasok számára a minibár fogyasztás is ingyenes, valamint különleges, exkluzív élményt jelent a privát hozzáférés a hajó elejében lévő X-lounge-hoz.

mein Schiff 6 - hajosutak.com
mein Schiff 6 - hajosutak.com

Ezután a hajó közösségi területeit fedeztünk fel. A belső terek kialakítása egyszerű, nem jellemző a túldíszítettség.

A hajótársaság ezen hajóján fontos szerepet játszik az újrahasznosítás, például a plasztik szobrokat újrahasznosított anyagokból készítették.

A hajón található két medencének és jakuzziknak köszönhetően, az utasok könnyen kipihenhetik magukat.

Minden hajón a SPA részleg kialakítása egy adott tematika köré épül. A TUI hajóin a szauna használat szintén a Premium all inclusive élmény része.

A színházteremben nagyszerű előadásokat tekinthetnek meg. A szerencsejáték kedvelői pedig kipróbálhatják magukat egy kisebb méretű kaszinó és szivarszobában. A modern kialakítású discóban és bárban pedig megtapasztalhatják, hogy milyen az éjszaki élet egy tengerjáró fedélzetén.

mein Schiff 6 - hajosutak.com

Később a Mein Schiff 6 éttermeivel ismerkedtünk meg.

A büfé étteremben egyszerre kisebb mennyiségű ételt tesznek ki, viszont a pultot folyamatosan töltik. A TUI hajóin saját pékségekben frissen készülnek a kenyerek és a pékáruk. A hajó hátuljában lévő Gosch büfé étteremben különböző halas ételeket fogyaszthatnak.

A fedélzeten található a la carte éttermekben lehetőség nyílik többek között az ízletes steak, illetve sushi megkóstolására is.

Hajólátogatásunk végén a fő étterembe érkeztünk meg, mely több szinten fogadja az utasokat.

A szinteken különböző tematikájú éttermeket próbálhatnak ki az utasok, a klasszikus ízektől a mediterrán konyháig. A TUI hajótársaság nem osztja be az utasokat vacsora turnusokba, itt az utasok akkor mennek el vacsorázni, amikor szeretnének.

Az Atlantik étterem elegánsan és igényesen kialakított étterem, ahol az utasok ízletes ételek közül választhatnak esténkènt.

Köszönjük a meghívást!

mein Schiff 6 - hajosutak.comÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen