Miami - Florida - hajosutak.com

Miami – a világ egyik legnagyobb kikötője

Miami egy igen sokak által kedvelt, gyönyörű kikötőváros, s a legnépszerűbb úti célok egyike. A város kikötője világszerte ismert, a világ egyik legnagyobb befogadóképességű kikötője.

Hatalmas kikötője remekül kiépített, ami nem is csoda, hiszen számos hajótársaság indul innen és érkezik vissza.

Évente több mint 4 millió ember, azaz a világ minden hetedik utasa Miamiból hajózik ki valamely óceánjáró fedélzetén.

A Port of Miami a Biscayne-öbölben, a Dodge-sziget területén helyezkedik el,  amit a Port Boulevard kapcsol össze Miami belvárosával.

Miami-ból a Karib-szigetek keleti, nyugati és déli térségeibe utazhatunk el, a legtöbb hajótársaságnak hála. Például az MSC, Celebrity, Royal Caribbean és Carnival Cruises több hajója is gondoskodik arról, hogy Miami-ból indulva megismerhessük a Karib-szigetvilág izgalmait.

A Karib-szigeteki utazást azoknak ajánljuk leginkább, akik az aktív pihenés szerelmesei, s az igazi “Télből a nyárba” pihenésre vágynak.  A karibi utazások szezonja általában november közepétől májusig tart. Ilyenkor szárazabb és sokkal nyugodtabb az időjárás. A tavasz és a nyár ugyan ott is melegebb, mint a téli időszak, de több esőzéssel jár, a hurrikánszezonról -ami augusztustól októberig tart- nem is beszélve. Abban az időszakban egyáltalán nem ajánljuk az odautazást.

Mit csinálhatunk Florida legnépesebb városában, amíg arra várunk, hogy megkezdhessük az izgalmas karibi nyaralásunkat?

A napsütötte strandok és a művészettörténeti szépségek csodálatos hátteret biztosítanak Miami egyéb varázsainak – a pálmafákkal szegélyezett gyönyörű utcáknak, isteni konyhának és vibráló éjszakai életnek.

 • Miami Beach: A végtelenbe nyúló, homokos partok, az izgalmakat rejtő kis öblök gyönyörű panorámát biztosítanak. A Miamival szomszédos, lényegében külön üdülővárost alkotó Miami Beach-hez tartozik South Beach és North Beach is. Mindegyiken megtalálható a képekről már jól ismert, a város jelképeinek számító színes vízimentő állomások.
 • Ha szeretjük a kultúrát, akkor az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjük Miami sokszínűségét, a Wynwood Art Walk. A Wynwood körüli galériák közül sokan különleges eseményeket, izgalmas kiállításokat szerveznek, ahol az italokból, élőzenéből és a házi készítésű  gyorsételeket kínáló “food truck”-okból sincs hiány.
 • Az Art Deco Történelmi Negyed csodás látványosság, mivel itt található a világ legnagyobb art deco épületegyüttese, körülbelül 1200, a stílusirányzathoz tartozó házzal.
 • Ahhoz, hogy igazán  megismerhessük a nyüzsgő éjszakai életet, el kell látogatnunk a Lagniappe éjszakai bárba. A festett vintage bútorok, élőzene, tágas hátsókert pálmafákkal és a színes fények megalapozzák a hangulatot.
 • Ha pedig már elég volt a nyüzsgésből, kiszabadulhatunk a nagyvárosi környezetből, az ország egyik legnagyobb botanikus kertjének, a Fairchild Trópusi kertnek hála. Az itt található pillangó liget, a trópusi növényzettel és az izgalmas kis tavakkal vagy a trópusi szárnyak névre hallgató interaktív kiállítás -ahol több száz pillangó mozog egyszerre a levegőben- mind segít kikapcsolódni.
 • A botanika kedvelőinek érdemesmeglátogatniuk a növényházat. Itt megismerkedhetünk a trópusi növényzettel, a gyönyörű orchideák, begóniák, ritka pálmák, páfrányok és a csendesen csobogó kis patakok bemutatják a természet varázsát.

Járt már Miami-ban? Mi volt a legizgalmasabb élménye?
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen