Miért érdemes a Karib-tenger déli régiójába utazni? - hajosutak.com

Miért érdemes a Karib-tenger déli régiójába utazni?

A Karib-tengerről mindenkinek a szikrázó napsütés, a türkízkék hullámok és a fehér homokos tengerpartok jutnak eszébe. Nem véletlen, hogy a térségbe minden évben rengeteg utazó látogat, hogy átélhesse az igazi karibi hangulatot. A Karib-tengerre csupán augusztustól októberig nem ajánlott utazni a hurrikánszezon miatt, ellenben az időjárás szinte egész évben kedvező, így egy tökéletes téli desztináció lehet azok számára, akik az év leghidegebb szakaszában is forró napsütésre vágynak. A tökéletes klímán túl a térség varázslatos növény- és állatvilággal, illetve mesebeli kikötővárosokkal rendelkezik. Turisztikai szempontból a Karib-tengert általában keleti-, nyugati- és déli részekre szokták osztani, nincs ez máshogy a hajóutak esetében sem.

A következőkben összegyűjtöttük a déli régió 3 legszebb desztinációját, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagyni egy karibi hajózás során.

ABC-szigetek

A Holland-Antillákon elhelyezkedő ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) a legnépszerűbb úti célnak számítanak a Karib-tengeren. Aruba szigete nem csak tengerpartján pihenő rózsaszín flamingóiról híres, hanem különleges roncsbúvárkodói helyszíneiről, illetve fővárosa, Oranjestad holland gyarmati építészetéről is. Bonaire nagy része természetvédelmi terület, és a térség egyik legnagyobb búvárkodó helyét rejtegeti. Az egyre legnépszerűbb tengerjáró hajó úti cél, Curacao, tökéletes olyanok számára, akik szeretnék felfedezni a tenger csodálatos élővilágát, és szeretnek kimozdulni az esti órákban a mozgalmasabb sétálóutcákra.

Barbados

Barbados maga a földi paradicsom: eldugott standok, luxusszállodák és a hullámok szerelmeseinek szörfközpontok találhatóak. A sziget nyugati oldalán mindig pezseg az éjszakai élet, így a bulizásra vágyók is megtalálják a számukra legjobb elfoglaltságot. A történelem szerelmesei a tengerpartot elhagyva felfedezhetik a Sunbury Ültetvényes Házat és a Szt. Miklós apátságot, amelyek a brit múlt szellemét őrzik.

St. Lucia

St. Lucia természeti adottságainak köszönhetően, a napozás szerelemesein túl, a túrázók és a búvárkodás kedvelői is remekül fogják itt érezni magukat. Ha itt járunk érdemes bejárnunk a festői szépségű Pitons-t, amelyek St. Lucia ikonikus hegycsúcsai, és egyben az UNESCO Világörökség részei. A sziget különlegessége, az Anse Chastanet Marine Nemzeti Parkban megbúvó korallzátony, ahol rengeteg különféle tengeri fajt, korallt és halfajtát ismerhetünk meg egy merülés során.

Azoknak ajánljuk a Karib-térség déli részét, akik szeretnék felfedezni az eldugott szigetek varázsát, belekóstolnának valódi kalandokba és pihennének a pálmafák hűsítő árnyékában.

Vegyél részt te is egy igazi karibi kalandban és foglald le most álmaid utazását a 2019-2020-as szezonra!
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen