Izland - hajosutak.com

Miért kihagyhatatlan egy izlandi hajóút?

Izland felkerült az egyre népszerűbb úti célok listájára, és minden oka meg van erre.

Gyönyörű, érintetlen természet, hosszú nyári éjszakák, izgalmas ételek és számos kaland várja a lelkes turisták tömkelegét.

Kevesen látogatják meg hajóval

Ha összehasonlítjuk az izlandi repülőtéren áthaladó turisták számát a hajózókkal, megdöbbentő különbséget tapasztalhatunk.

A 2018-as évi becslések szerint tízmillió utas haladt át a Keflavik Nemzetközi Reptéren, míg kevesebb mint százötven-ezer ember élvezte valamelyik tengerjáró fedélzetén Izland természeti csodáit. A számok várhatóan növekednek, de miért is ne választaná a kevésbé zsúfolt megoldást?

Hajózás a fjordok és gleccserek mentén

Az óriási fjordok és gleccserek a partokról is lenyűgöző élményt nyújtanak, de ezt lehet még fokozni. Mégpedig úgy, hogyha a hajók fedélzetéről, igazán közelről figyeljük meg ezeket a csodákat.

Tudta, hogy Izland több mint 100 fjordnak ad otthont? Érdemes felfedezni Akureyri városát, ami Izland egyik legfenségesebb fjordjának partjainál fekszik.

Izland természetesen gleccserekben is bővelkedik. Valójában Izland ad otthont Európa legnagyobb gleccserének, a Vatnajökullnak, mely a sziget délkeleti sarkán helyezkedik el. Az izlandi hajóutak során lehetőség van gleccser szafari foglalásra, mely garantáltan örök élményt nyújt.

Felejthetetlen éjszaka Reykjavíkban

Annyi látnivaló és lehetőség rejlik Reykjavík városában, hogy egyes utazók attól tarthatnak, hogy egy hajóút során nem tudnak elegendő időt eltölteni a világ legtisztább, legzöldebb és legészakibb fővárosában. Ebben az esetben érdemes olyan hajóutat választani, mely során egy éjszakát a kikötőben tölt a hajó. Így lehetőség nyílik megmártózni a mesés Kék Lagúnában, vagy meglátogatni egy aktív vulkánt. Nem érdemes kihagyni a Nagy Hármast (Big Three), mely 3 egyedülálló helyszínt foglal magába.

A Thingvellir Nemzeti Park az UNESCO világörökség Reykjavíktól 48 kilométerre található az a helyszín, mely minden fotós álma.

A második kihagyhatatlan hely a Geysir meleg forrás, ahol többek között pezsgőfürdők és melegvízű, bugyogó források találhatók.

Az utolsó, azaz harmadik hely a híres Gulfoss (magyarul Arany vízesés). az ország legikonikusabb vízesése, ahol közel 32 méteres magasságból ömlik alá a víz, melyet hűvös pára vesz körül.

Fedezze fel a Galore vízeséseket

Az eléképesztő, patkó alakú vízesés zuhatagja a Skjalfandafljot folyóba érkezik. A gyakori havazás és esőzés mellett a sziget éghajlata tökéletes környezetet kínál a vízesések számára, így nem csoda, hogy több mint 10.000 található a szigeten.

Ismerje meg Izland kultúráját és különleges fogásait

A helyi kultúrát leginkább a tipikus halászfalukban tapasztalhatjuk meg. Seydisfjordurba nem csak a gyönyörű, több szintes, színes faépületei és ikonikus kék temploma vonzza a látogatókat. Itt található egy népszerű merülőhelyszín a búvárok számára, egy brit olajszállító tartályhajónak köszönhetően, mely elsüllyedt a második világháború alatt.

Próbálja ki a hagyományos izlandi ételeket, mint például a kenyérként használt szárított tőkehalat és más halételeket, valamint a füstölt bárányt. Amennyiben szereti a rendhagyó ételeket, ne hagyja ki az erjesztett cápát. Akureyriben látogassa meg a Kaldibjor sörgyárt, Reykjavíkban pedig Izland vezető kézműves sörgyárának,a  Borg Brugghús sörét kóstolhatja meg.

Az igazi Trónok harca

Látogassa meg az egyik legnépszerűbb sorozat, a Trónok harca mesés forgatási helyszíneit

Ha már eljutunk egy ilyen távoli helyre, nem érdemes kihagyni az izgalmas tv sorozatban látható helyek felfedezését. Az északi, Falon túli jelenetekhez például Reykjavíktól keletre húzódó Vatnajökull, valamint Mývatn tava biztosította a gyönyörű hátteret.

Forrás:

https://www.ncl.com/fr/en/travel-blog/why-iceland-cruise-vacation
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen