MSC World Class - hajósutak.com

Az MSC Hajótársaság óriási hajóterminált épít Miamiban a World Class besorolású hajók számára

A Port Miami bejelentette, hogy az MSC-vel együttműködve egy hatalmas és világszínvonalú hajóterminált fognak építeni. A tervek szerint az MSC fogja építeni és üzemeltetni a hozzá tartozó kikötőt, parkolóházat, irodákat, ellátási létesítményeket és más infrastruktúrákat is.

Az MSC Cruises terjeszkedésének érdekében elkezdett tárgyalni az AA és AAA terminálok számára kijelölt földterület fejlesztési és használati megállapodásának gazdasági és egyéb részleteiről. Az előbbiek kiegészítik a már júniusban aláírt nyilatkozatot. A terminál egy közel 7000 utas befogadására képes hajóhoz készül. Az új megállapodás két ilyen mértékű utasbefogadásra képes tengerjáró hajóról szól. A tervezett befejezés időpontja 2022 novemberére várható.

Az MSC hajótársaság World Class-ba (World osztály) tartozó hajóinak egyenként 2 760 kabinja lesz, és legfeljebb 6 850 vendég fér el, ami a legmagasabb utasforgalom a globális hajózás területén.  A tengerjárók a Royal Caribbean Harmony of the Seas hajójánál is nagyobbak lesznek, amelyekről tudni kell, hogy jelenleg a világ legnagyobb hajójának számít kategóriájában. Az MSC Cruises összesen 4 hajót tervez a World Class kategóriában.

A részletek még nem teljesen tisztázottak, de az MSC jelezte, hogy a hajó futurisztikus Y alakzatú lesz, s négyszögletes kabinokat fog felsorakoztatni. Tartalmazni fog egy üveg medencés társalgót, egy családi „kisfalut” és egy gyönyörű panorámás hátsó részt.

Nagy hangsúlyt fektetnek majd a környezettudatosságra, így a hajókat egy igencsak fejlett szennyvíz tisztítórendszerrel látják majd el, üzemanyagként pedig folyékonyt földgázt fognak majd használni. Pierfrancesco Vago, az MSC elnöke elmondta, hogy nagyon fontos számukra az, hogy ne okozzanak környezeti kárt a hajók üzemeltetése során.

Az együttműködés nem csak MSC Hajótársaságnak fontos gazdaságilag, hanem Miami-Dade megye számára is. „A Port Miami elkötelezett amellett, hogy világszínvonalú élményt nyújtson vendégeinek, és köszönhetően a Miami-Dade megyével való hosszú távú együttműködésnek, örülünk annak, hogy kevesebb, mint 18 hónap alatt az MSC Cruises négy hajója fog indulni a kikötőből„– mondta Rick Sasso, az MSC Cruises USA elnöke. „Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős mértékben járuljunk hozzá Miami és az egész megye gazdaságához, amely a Cruise World fővárosaként, különösen a nagyszámú nemzetközi turistáknak köszönhetően valósulhat meg, akik Miami-ba és Dél-Floridába utaznak, hogy be- és kiszálljanak az MSC Cruises hajókról Miami kikötőjében. Már várjuk, hogy tovább bővíthessük partnerségünket a kikötővel, és hogy szorosan együttműködhessünk az új AAA hajóterminál fejlesztése során.”
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen