MSC hajólátogatás - hajosutak.com

Szeptemberi hajólátogatásunk az MSC tengerjáróin

Szeptember közepén Genovában jártunk és meglátogattuk az MSC Hajótársaság 3 legcsodálatosabb hajóját: az MSC Fantasiát, az MSC Bellissimát, és az MSC Seaviewt. A következőkben összeszedtük, hogy mik a hajók legjobb tulajdonságai, így reményeink szerint segíthetünk nektek kiválasztani a számotokra legmegfelelőbbet álomutazásotokhoz.

1. Büfééttermek és étkezés

Látogatásunk során mindhárom hajón körbejártuk a büfééttermeket és megnéztük választékukat.

A három tengerjáró közül az MSC Bellissima büféétterme a legnagyobb kiterjedésű, ennek köszönhetően sokkal több utas étkezik együtt a reggeli, ebéd és vacsora alkalmával. Azoknak, akik nem szeretnek ilyen nagy embertömegben étkezni, azoknak az MSC Fantasiát vagy az MSC Seaviewt ajánljuk.

Az MSC Bellissima hatalmas büféétterme ellenben nem csak negatív tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel kiterjedése is nagyobb, mint a többi étteremé, nagyobb ételválasztékkal is találkozhatunk: választhatunk külön naponta változó, különböző tájak íze közül (például indiai, kínai, stb…), illetve vegetáriánus opcióból is sokkal nagyobb a kínálat. A büfééterremek kínálata egyébként nagyjából megegyezik mind a három hajón.

A teljes ellátáson felüli italokat, a büfééteremben lévő pincérektől rendelhetjük meg. Az MSC Seaview büfé éttermében ezzel ellentétben önkiszolgáló pultokat találunk, ahol a fedélzeti kártyánkkal fizethetünk és saját magunknak csapolhatunk sört, tölthetünk gyümölcslevet és bort.

2. Hajóbelsők és közös terek

A hajók belső kialakításában az MSC Seaview a legkülönbözőbb. A Bellissimával és Fantasiával ellentétben a legtöbb közös térben padlótól plafonig terjedő üvegablakok vannak. Ennek köszönhető, hogy sokkal tágasabbnak érezhetjük a tereket, a másik két hajóval ellentétben.

A medencék mindhárom hajón szinte teljesen megegyeznek. Kültéri és egyaránt benti medencékben is pancsolhatunk, emellett jacuzzik és gyermekek számára kialakított kisebb medencék is megtalálhatóak. A medencék mellett folyamatosan vízi mentők dolgoznak, így mindig biztonságban érezhetjük magunkat.

A közös helyek és a bútorzat design-ja mindhárom hajónál hasonló stílusjegyeket képvisel, ellenben az MSC Seaview fedélzetén sokkal letisztultabb formatervezéssel és finomabb színhasználattal találkozhatunk. Ezen a hajón a recepció és a fogadó tér is különbözik. Míg a másik két hajón a zenekar a földszinten várja az utasokat, addig az Seaview fedélzetén az első emeleten elhelyezett zongora hangjai csendülnek fel érkezéskor.

Belső kialakítás szempontjából az MSC Bellissima kiemelkedő, hiszen belső sétálóutcáján egy hatalmas mennyezeti LED fal kápráztat el minket. A LED falon napszakonként változnak a kivetített képek, így minden napszakban különböző hangulatot kölcsönöznek a sétálóutcának.

Az MSC Seaview egyik legfelső szintjén, egy szabadtéri üveghídon sétálhatunk. Az üveghíd a Sóhajok hídja nevet viseli, és áthaladva rajta lélegzetelállító látvány fogad minket.

3. Szórakozási lehetőségek

Színháztermek mindhárom hajó fedélzetén megtalálhatóak, hasonló felépítéssel. Az MSC Bellissimán ezzel ellentétben pluszban megtalálható a Carusel Longue. Ez a színház kialakításában teljesen más, mint más hajókon található színházak. Lényegében egy kör alakú színpadon zajlanak a Cirque du Soleil at Sea előadásai, valamint egy hatalmas üvegfal határolja a terem hátsó részét. A Carusel Longue-ban emellett vacsorázhatunk is az előadások során.

A játék szerelmesei mindhárom hajón kikapcsolódást találhatnak a kaszinókban. A Fantasia fedélzetén egy klasszikus stílusban kialakított teremben mulathatjuk az időt, a Bellissimán egy sokkal modernebb designnal találhatjuk szembe magunkat, míg a Seaviewn ennek a két stílusnak a keverékével találkozhatunk. A kaszinók területén vannak kijelölt dohányzó helyek, amelyek játékidőben használhatók, így a játékosoknak nem kell elhagyniuk asztalukat játék közben.

Az MSC Hajótársaság ellenben nem csak felnőtteknek kínál kikapcsolódási lehetőségeket. Mindegyik hajón megtalálhatóak gyermekklubbok és játszóházak, ahol különböző korosztályú gyerekek játszhatnak. Az MSC Bellissima fedélzetén például egy rendkívül kreatív Lego tematikájú gyermekklubb gondoskodik a kicsik szórakozásáról.  A hajótársaságnak emellett saját tinédzsereknek készített show műsorai is vannak.

4. Tájékozódás, okostáblák

Mivel a tengerjáróknak hatalmas kiterjedése van, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően tudjunk tájékozódni a fedélzeten. A liftek mellett mindig ki vannak helyezve fedélzeti térképek, ahol be van jelölve, hogy éppen hol tartózkodunk. Ezek segítségével könnyedén behatárolhatjuk merre szeretnénk folytatni utunkat hajó belsejében.

A Bellissima és Seaview esetében rengeteg okostáblával is találkozhatunk. Az okostáblák segítségével könnyebben tudunk tájékozódni, illetve különböző szolgáltatásokat, italcsomagokat és asztalfoglalásokat is intézhetünk, ezzel időt spórolva a recepción való sorban állástól.

A liftek kialakítása és használata teljesen különböző a három hajón. Az MSC Fantasia fedélzetén a liftek nem egy sorban, hanem ívelt alakban helyezkednek el, így nehezebben találjuk meg az éppen érkező liftet. Az MSC Bellissimán egy fokkal egyértelműbben tudunk a fedélzeten le-fel haladni, mivel itt klasszikusan a lift belsejében lévő gombokkal tudjuk kiválasztani melyik emeletre szeretnénk menni. A Bellissima esetében jóval lassabb emiatt a kialakítás miatt a közlekedés. A Seaview liftjeivel a legegyszerűbb és kényelmesebb az emeletek közötti közlekedés. A hívófelületen már megadhatjuk, hogy melyik szintre szeretnénk menni, és ki is írja nekünk automatikusan, hogy melyik jelzésű liftajtóhoz kell állnunk.

Abban az estben, ha elveszettnek éreznénk magunkat, bármikor odamehetünk a személyzet bármelyik tagjához, és segítséget kérhetünk. A crew-ból mindenki nagyon kedves és segítőkész, így bátran kérdezzünk tőlük bármit.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen