Törölték az alaszkai hajóutakat 2021. egészére - hajosutak.com

Törölték az alaszkai hajóutakat 2021. egészére a kanadai kormány tilalma miatt

A kanadai kormány csütörtökön kiadott egy új rendeletet, amely 2022. február 28-ig nem engedélyezi  kanadai vizi fenségterületen a tengerjáró hajók működését.

A döntés gyakorlatilag megöli az alaszkai hajózási idényt a külföldi lobogókkal rendelkező hajók számára, beleértve a Nagy-tavak és Kanada / New-England területeknél közlekedő hajók számára is. Csak néhány kisebb hajó indulhat az Egyesült Államok lobogója alatt, úgy hogy nem kell megállniuk kanadai kikötőnél, így meg tudnak felelni a hozott törvényeknek.

“A 100 vagy annál több embert szállító tengerjáró hajók számára továbbra  sem megengedett a működés a kanadai vizeken” – mondja ki a végzés, megjegyezve azt is, hogy a 12-nél több embert szállító személyszállító hajóknak továbbra sem léphetnek be az északi-sarkvidéki parti vizekre, beleértve a Nunatsiavutot, a Nunavikot és a Labrador-partot.

„Mivel a kanadaiak továbbra is mindent megtesznek a COVID-19 terjedésének csökkentése érdekében, kormányunk továbbra is keményen dolgozik azon, hogy Kanada közlekedési rendszere biztonságos maradjon. Az óceánjáró hajókra és a üdülő célú vízi járművekre vonatkozó ideiglenes tilalmak elengedhetetlenek ahhoz, hogy továbbra is megvédjük közösségünk legkiszolgáltatottabbjait, és elkerüljük az egészségügyi rendszerünk túlterhelését. Ez a helyes és felelősségteljes dolog.”– mondta a tisztelt Omar Alghabra, közlekedési miniszter.

A végzés továbbá kimondja hogy: “A COVID-19 terjedésének korlátozása érdekében a kanadai kormány továbbra is azt tanácsolja a kanadai állampolgároknak és az állandó lakosoknak, hogy további értesítésig kerüljék a Kanadán kívüli tengerjáró hajókon történő utazást.”

Forrás:

https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/24324-alaska-cruise-season-cancelled-as-canadian-government-bans-cruise-ships-for-2021.html
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen