COSTA CRUISES hajóutak

Az 1854-ben alapított Costa Cruises egy Brit-Amerikai tulajdonban lévő Olasz hajótársaság, melynek központja Genovában található.
A társaság eredetileg teherszállító hajókat üzemeltetett, melyeken olíva olajat és textiliákat szállított Sardiniából Liguriába.

A Costa Cruises-nek is számos hajója van, s alkalmanként új hajóval is megjelennek, míg régebbieket bevonnak, akárcsak más társaságok. A Costa Hajótársaság hajói a Földközi-tengeren, Észak-Európában, a Balti-tengeren, a Karib-térségben, Dél-Amerikában, az Arab Emirátusokban, a Távol-Keleten és az Indiai-óceánon találhatóak, ahol több mint 250 kikötőt és hozzájuk tartozó várost látogatnak meg. 50 milliós pénzügyi forgalommal 2011-ben bekerült a legjobb cégek listájába, melyben összesen 3700 vállalat található meg. A társaság összes hajója megkapta a legmagasabb szintű környezetvédelmi díjat, a Green Star-t, melyet azok kapnak, akik aktívan hozzájárulnak a környezet védelméhez. A Costa Hajótársaság 65.000 utazási irodával dolgozik világszerte.

A Costa Cruises egy 4*-os hajótársaság, ebből következően általában kedvezők az árai, de természetesen a nyári főszezonban, mint bármilyen más utazás esetében, itt is magasabbak az árak, ezért érdemes akár 1 évre előre gondolkodni és foglalni, mert akkor még sokkal jobb árakat lehet találni!

Mitől 4*-os egy társaság? A 4 csillagos hajóutak ára alacsonyabb, ezért ebből az árból a hajótársaságok nem tudják folyamatosan karban tartani a hajóik bútorait, kül- és beltéri berendezéseit, illetve csak kis számú személyzetet tudnak megfizetni, ezért hosszú várakozási időt tapasztalhat a bárokban, éttermekben.

A 4*-os hajóutakat azoknak az utasainknak ajánljuk, akik szűkösebb kerettel rendelkeznek, és ennek arányában megelégednek a 3-4*-os szállodai minőségnek megfelelő szolgáltatással.