NORWEGIAN CRUISE LINE hajóutak

Az NCL (Norwegian Cruise Line) hajótársaságt 1966-ban alapították, és az idők folyamán ez a társaság i, akárcsak a többi, átment több név és tulajdonos váltáson is. A nemzetközi szinten működő hajótársaság központja Miami; három irodával (Wiesbaden, Málta, Southhampton) felügyeli működését Európában. Az NCL-nek jelenleg 15 hajója van.

Az NCL abszolút újító a hajós utazások terén, ugyanis a közel 50 éve létező hagyományos hajós utazási formát forradalmasította a Freestyle Crusing bevezetésével. Ezzel a kötöttségek nélküli utazás terén lett ismert, mely azt jelenti, hogy az étkezések időpontjaival kapcsolatban nincsenek kötelezően előírt szabályok, illetve nem teszik kötelezővé azt, hogy elegáns ruhában jelenjenek meg az étkezéseknél az utasok. 2016 elején vezették be a Freestyle Cruising elnevezés helyett a Free at Sea elnevezést, ami szintén egy újítást hozott: minden utas választhat egy ajándékot, de – kabintípustól függően – akár többet is. Az ajándékok és a feltételek alkalmanként változnak.

Az NCL több díjat is nyert:
– 2015. szeptemberben már a nyolcadik egymást követő évben a World Travel Awardson elnyerte a Európa vezető hajótársasága: “Europe’s Leading Cruise Line”
– 2015. októberben már a harmadik egymást követő évben a World Travel Awardson elnyerte a Karib-térség vezető hajótársasága: “Caribbean’s Leading Cruise Line”
– 2012-2015 között pedig szintén a World Travel Awardson elnyerte a Világ vezető (nagy hajókat tulajdonló) hajótársasága díjat: “World’s Leading Large Ship Cruise Line”