Új Cirque du Soleil showműsor az MSC Bellissimán - hajosutak.com

Új Cirque du Soleil showműsor az MSC Bellissimán

2019 márciusában 2 vadonatúj Cirque du Soleil showműsort mutattak be az MSC Hajótársaság új zászlóshajóján, az MSC Bellissimán. A hajótársaság vezetősége felfedte a két bemutató mögötti inspirációkat és kreatív folyamatokat, valamint a látványos előadások első képeit.

A társaság új előadásának mindegy egyes eleme egy egyedülálló koncepcióra épül, teljesen új történettel, karakterekkel, jelmezekkel, zenével és színpadi-, illetve zenei elemekkel. Az új koncepciót először Montrealban, a Cirque du Soleil nemzetközi székhelyén alakították ki. A szigorú castingot követően, a műsorszámok finomítását a hajó fedélzetén hajtják végre egy egyedi tervezésű színpadon, a Carousel Lounge-ban.

A hosszú távú partneri kapcsolatnak köszönhetően a társulat 8 egyedi előadást tervez, amelyek a Meraviglia osztályú hajókon lesznek láthatók. Minden új hajó két, vadonatúj előadással fog készülni, így egyedülálló élményben lehet része az MSC Cruises uatasainak.

SYMA előadás

Az előadás alapkoncepciója egy fantasztikus Odüsszeiára épül, amely egy varázslatos elképzelt világban játszódik, ahol a szeplők célja egy titokzatos sziget keresése, amelyet fantasztikus lények laknak. Az eredeti ötlet az volt, hogy az MSC Cruises hajójának szerepe egy sziget a tenger közepén. Az MSC Bellissima fedélzetén tartózkodó utasok egy felfedezésre indulnak, ugyanúgy, mint a showműsor főszereplője. A magával ragadó videófelvételek, az egyedi díszletek, a különleges megvilágítás és az akrobaták munkája teszi a SYMA showt felejthetetlenné.

VARÉLIA előadás

Fedezze fel Varéliát, a korabeli királyság történetét, ahol a szeretet és a bátorság diadalmaskodik a megosztottság felett.  A műsor címe eredetileg a „Valamikor” lett volna, mivel a korszakokat korabeli és korszerű elemek vegyítésével oldották meg. A történet lényegében egy középkori mese futurisztikus csavarral. A show a rajzfilmvilágból merített egyszerű történeti ívből áll, ellenben a darab sokrétű értelmezési lehetőséget ad a befogadók számára, egy cseppnyi humorral fűszerezve. A Varélia mesés ötvözete az akrobaták előadásának, a lézer shownak és a középkori mese egyedülálló kialakításának.

Ezzel a két új show-val a Cirque du Soleil továbbra is a kreatív határokat feszegeti az újítások bevezetésével a színpadon, a sminkben, a jelmezekben és az előadásokban.

Néhány kiemelt elem ezek közül:

 • A SYMA előadás víz alatti lényeinek karakterei különleges sminket viselnek, amelyek világítanak az ultraibolya fényben. A Carusel Longue egyedi tervezése és berendezéseinek köszönhetően valósulhatott meg ez az egyedi megoldás.
 • Ugyanúgy a SYMA előadás során, a színpadon elhelyezkedő tárgyakra és kellékekre vetítenek különböző tartalmakat, így a tárgyak és felületek animálásával nem csak statikus tárgyakat láthatunk a színpadon, hanem egy mozgó és látványos díszletet.
 • A Varélia fináléjában megcsodálhatunk egy görkorcsolyázó duót, akik hihetetlenül nagy sebességgel forognak, minközben trükkjeiket mutatják be. Ez a mutatvány párosul egy olyan elemmel, amely során a földtől egészen a mennyezetig emelkednek az előadás közben.
 • A Varéliában szintén lézerfényeket használnak a futurisztikus és folyamatosan változó látvány kialakításához. Az esztétikai elemekre fókuszálva, a lézer segítségével olyan grafikus ábrákat és illúziókat hoznak létre, ahol a Cirque du Soleil at Sea művészei mozoghatnak.

Ha Cirque du Soleil at Sea előadásaira a hajóút előtt foglalunk, akkor kedvezőbb árakért kaphatjuk meg jegyünket. A hajóút alatt egyaránt van lehetőség foglalni, ellenben csak a szabad helyek függvényében. Egy különleges menüt is választhatnak a vendégek, amely elfogyasztására akár 3 óra is az utasok rendelkezésére áll a show kezdete előtt 39 eurós áron, illetve különleges koktélokat fogyaszthatnak 17 euróért és élvezhetik a 30 perces elő-showt a Cirque du Soleil előadása előtt.

Az MSC Meraviglia volt az első hajó, ahol debütált a Cirque du Soleil at Sea új koncepciójával, a VIAGGIO és a SONOR előadásokkal 2017 júniusában. Megünnepelték továbbá a hajón a társulat 1000. előadását is. Már folyamatban van a munka az MSC Grandiosa műsoraira, melyeket 2019 novemberében mutatnak be.

Az MSC Bellissima a második Meraviglia osztályú hajó, amely csatlakozik az MSC Cruises flottájához. Mint az MSC Meraviglia, a hajó minden évszakban úton van, illetve rengeteg szabadtéri és beltéri nyilvános helyiséggel rendelkezik. Az 1036 láb hosszúságú hajót, úgy tervezték, hogy ki tudjon kötni a világ legtöbb tengerjáró kikötőjében.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen