Az új AIDAcosma

A fiatalos stílusáról és a kényelmes útjairól híres AIDA hajótársaság flottájában hamarosan új hajót köszönthetünk. Az AIDAcosma névre hallgató tengerjáró munkálatai megkezdődtek, így most elhoztuk a legfrissebb híreket vele kapcsolatban.

Acélvágó ünnepség

A hajó építése 2019. augusztus 15-én kezdődött a papenburgi Meyer Werft hajógyárban, a szimbolikus, első acélvágással. Az első acéllemez kivágása még nem képezi a hajó részét, hanem inkább a tervezett hajó sziluettje.

Az AIDAnova-hoz hasonlóan az új flottatagot is teljes mértékben alacsony kibocsátású cseppfolyósított földgáz (LNG) fogja üzemeltetni.

Az LNG használata jelenleg a leginkább környezetbarát megoldás a hajók üzemeltetésében. Az alkalmazásával szinte teljesen elkerülhető a finom por és a kén-oxidok kibocsátása, a nitrogén-oxidok és a CO2-kibocsátás pedig jelentős mértékben csökkennek.

A hajógerinc lefektetése nagyon fontos esemény, hiszen ez a lépés, a hajóépítés elkezdésének hivatalos elismerése.

A hajó építése a Rostock-i hajógyárban, a Neptun Werft-ben vette kezdetét, a hajógerinc lefektetése viszont Warnemünde-ben történt 2019.október 15-én.

A fahajók korából származó hagyomány előtt tisztelegve egy újonnan öntött érmét tesznek a hajógerinc alá, és a testet e felett építik. Az érmét a legfiatalabb segédnek kell elhelyeznie. A megtisztelő feladatot Charleen Hoffmann (Az AIDA tanonca) és Kenny Schaft (a hajógyár tanulója) látták el.

A hajó szívét, azaz a gépészetet, valamint alacsony kibocsátású cseppfolyósított földgáz (LNG) tartájait a következő hónapokban készítik el. 2020 februárjában vontatóhajók segítségével, a Kieli csatornán keresztül fogják átszállítani a warnemünde-i Meyer Werft gyárból.

AIDAcosma - hajógerinc lefektetése - hajosutak.com

A társaság flottájának legújabb tagja az AIDAcosma névre hallgat. A tengerjáró fedélzetén pihenhetünk a Heavenly Pool medence szintjén, megkóstolhatjuk az új éttermek fogásait, de a gyermekek sem fognak unatkozni. Vidámpark, fedett játszóház, gyerekmedence és 3 szintes vízi csúszda gondoskodik arról, hogy fantasztikus élmény legyen az utazás.

Az AIDAcosma a társaság hajóinak legjobb tulajdonságait egyesíti annak érdekében, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezhessék a fedélzeten töltött napokat.

A hajó 2021 tavaszán indul majd első útjára.

A tengerjáró 3 izgalmas útvonalat fog kínálni az utasok részére. Egyhetes utazás keretein belül bejárhatjuk Norvégia partjait, vagy felfedezhetjük a Balti-tenger legszebb városait. 2021 májusától pedig a hajótársaság második LNG-hajója elindul Észak-Európába.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen