Új luxus hajóosztály az MSC társaságnál!

A francia Hôtel Matignonban a népszerű „Choose France” esemény (melynek célja, hogy elősegítse Franciaország gazdasági vonzerejét a külföldi kis- és nagyvállalkozások körében is) keretein belül izgalmas újdonságot jelentettek be.

Az MSC Luxury Brand és a Chantiers de l’Atlantique vállalat osztotta meg a nagyszerű hírt, miszerint egy innovatív hajóosztály-prototípust fognak kidolgozni, amellyel feltárják a szélenergia és más fejlett technológiák által kínált lehetőségeket az utasszállítás terén.

A LUX Project alapja a Chantiers Silenseas sorozata.

Az MSC új hajóosztályának tagjai vitorlás meghajtást, valamint kettős üzemű motorokat is használ majd a menetrend tartásának érdekében.

A Silenseas +, a vitorlás és személyszállító hajó kombinációja, amely nem nyújt kevesebb utasélményt, mint nagyobb társai.

Az iparág folyamatos fejlődése és az energiahatékony technológiák lehetővé teszik a kibocsátások és az üzemeltetési költségek jelentős csökkentését.

A hajó vitorlásként tud működni, 15 csomó feletti szélsebességnél, valamint 50 fokos áramlási szögnél.

A hajó teljes hossza 210 méter, míg bruttó űrtartalma megközelítőleg 23.000 tonna lesz. 150 kabinból fog állni, melyekben 300 utas fér majd el.

A Solid Sail® meghajtórendszer egy áttörő megoldás a szélhajtású hajók számára, egyszerűséget, megbízhatóságot, hosszú élettartamot és kiváló aerodinamikai teljesítményt biztosítva. Ez a szabadalmaztatott vitorlamegoldás több, összetett panelből készül, amelyek lehetővé teszik a vitorlák mozgását.

A technológia számos szélcsatorna teszten ment keresztül és tengeri kísérletben vett már részt, sikeresen.

Az MSC Luxus márkáját képező új osztályba 4 hajó fog tartozni. Az elsőt 2026-ban szállítják majd a társaság számára.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen