Tervezett MSC terminál - Miami - hajosutak.com

AZ MSC-CSOPORT HAJÓZÁSI OSZTÁLYA A ÉS FINCANTIERI TÁRSASÁG EGY MODERN, STATE-OF-ART HAJÓTERMINÁL ÉPÍTÉSÉRŐL ÁLLAPODOTT MEG MIAMI VÁROSÁBAN

Az MSC Group hajózási részlege és a Fincantieri társaság közösen jelentette be, hogy konstrukciós szerződést kötöttek egy minden eddiginél nagyobb tengerjáró terminál megépítésére Miami kikötőjében. A két fél közös célja, hogy az új terminál a hajóipar központjává váljon, az egész Észak-Amerikai, valamint a Karibi térség számára.

Az új terminál mintegy 350 millió eurós beruházást jelent és egy többszintű központi kiszolgáló egységből áll majd, amely egyszerre akár három hajót is kiszolgálhat. A pályázatot elnyerő Arquitectonica globális építésziroda tervei szerint 2023 decemberében érkezhetnek majd az első hajók.

Az új terminál a társaság legnagyobb és környezetvédelmi szempontból legjobban felszerelt tengerjáró hajóinak befogadására lesz majd hivatott. Ide tartozik az MSC Cruises legújabb zászlóshajója, az MSC Seashore, amely jelenleg a monfalcone-i Fincantieri hajógyárban készül.

A korszerű terminálnak köszönhetően nem csak az utasok részesülhetnek magasabb színvonalú ellátásban és kiszolgálásban, de a társaságok tervei szerint az új hajózási központ létrejötte, később további bővítésekhez vezet majd akár az amerikai, akár a karibi vizeken.

Giuseppe Bono, a Fincantieri vezérigazgatója így nyilatkozott az eseményről: „Miami kétségtelenül már most is a világ sétahajózási turizmusának központja, valamint ideális kiindulópontja az egész Karib-térségnek, ezért tökéletes hely egy ilyen modern megoldásnak, ami hűen tükrözi Olaszország szakértelmét és elhivatottságát.”

Az új terminálépület a személyszállítástechnika legkorszerűbb létesítményei mellett irodakomplexumokat, és egy legalább 2400 jármű befogadására alkalmas többszintes garázst is magába foglal majd .
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen