Újraindulnak az alaszkai hajóutak - hajosutak.com

Újraindulnak az alaszkai hajóutak

Joe Biden amerikai miniszterelnök hétfői bejelentése egyértelművé tette, hogy újraindulhatnak a Seattle-ből Alaska felé tartó hajók és fedélzetükön az erre régóta váró utasok.

Az alaszkai turizmus helyreállítását célzó, hétfőn elfogadott törvénymódosítás egy igazán ritka példája a szélvészgyors kormányzati döntéseknek, hiszen ennek értelmében már közvetlenül hajózhatnak az utasokat szállító tengerjárók Alaszka és az Egyesült Államok között.

A döntés kritikus fontossággal bírt a térség hajózási iparág szempontjából, hiszen a hajózási főszezon ezeken a vizeken májustól csupán szeptemberig tart. A döntés értelmében ezentúl nem kell majd egy köztes megállót iktatni a tengerjárók újtába, megtakarítva így nem csupán a kitérő költségeit, de sokkal könnyebben tervezhetővé téve a hajózni vágyók utazását, így bővítve a kínálatot is.Ezzel 2019 októbere óta először lesz lehetőség utazást tervezni erre a tájra, valamint a most elfogadott rendeletnek köszönhetően sokkal egyszerűbb lesz az utak szervezése is.

A bejelentést követő pár órában már számos hajótársaság vezetője közleményt adott ki, jelezve, hogy eben a hajózási szezonban terveik szerint látogatják majd az említett térséget, név szerint a Royal Caribbean, a Carnival Cruise Lines, a Celebrity Cruises, a Norwegian Cruise Lines, a Holland America Line és a Princess Cruises.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen