A CocoCay mostantól késő esti programokat is kínál - hajosutak.com

Vajon a magánszigetek fognak segíteni a hajózás beindításán a Karib-tengeren?

Mivel rendkívüli szigorításokat vezettek be a COVID-19 világjárvány miatt, sok a hajózás iránt rajongó kíváncsi: Vajon a hajótársaságok privát szigetei lesznek a legjobb indokok az amerikai székhelyű hajók újraindításának?

A magánszigetek elsősorban a Bahamákon helyezkednek el, ahonnan egy napon belül elérhető Miami, Fort Lauderdale és más floridai kikötők is, így ezek a szigetek lehetnek az első számú úti célok egy rövid hajóút során. Mivel rengeteg új szabály lett bevezetve, köztük a kötelező távolságtartás, illetve a parti kirándulások ellenőrzése, így megváltoznak a korábban megszokott hajózási szokások. A magánszigetekre történő hajózás ezek függvényében egy üdítő rövid nyaralássá válhat.

MSC Ocean Cay - MSC Hajótársaság - hajosutak.com

A magánszigetek már korábban is nagy népszerűségnek örvendtek

Már a március közepével kezdődött kényszerszünet előtt is a magánszigetek igencsak hangsúlyosak voltak a karibi hajózás terén. A hajótársaságok egyre nagyobb befektetésekkel igyekezték kiaknázni a felmerülő lehetőségeket ezeken a területeken.

2019-ben a legfontosabb fejlesztés a Royal Caribbean CocoCay szigetének a teljes átalakítása volt.
A Perfect Day at Coco Cay koncepciót elsőkén a Karib-tengerre tervezte a hajótársaság, és további magánszigeteket terveznek ázsiai, illetve ausztrál területeken. A CocoCay időközben egy csodálatos üdülőhellyé alakult Észak-Amerika legnagyobb csúszdájával, hullámmedencéjével, illetve ikonikus hőlégballonjával.

Az MSC Hajótársaság legnagyobb beruházása a térségben az MSC Ocean Cay volt, amely megépítése során nagy hangsúlyt fektettek a természetes növény-és állatvilág megóvása érdekében. A magánsziget 2019 decemberében nyílt meg a nagyközönség előtt, és pont akkor tett nagy népszerűségre szert, amikor március közepén leállították a hajózást a térségben.

A Norwegian Cruise Line is nemrég újította fel a Great Stirrup Cay-t, illetve új vendéglátó egységeket is kialakítottak a szigeten. Az NCL másik magánszigete a Belize partjainál található Harvest Cay, amely lényegében közös használatban van az Oceania Hajótársasággal.

A hajótársaságok a magánszigetek lehetőségeinek javítása mellett befektettek a szigeten való hosszabb tartózkodás kialakításába is. Az Ocean Cay esetében az MSC arra ösztönözte az utasokat, hogy menjenek vissza a szigetre vacsora után kulturális előadás és tűzijáték nézés céljából. A CocoCay hosszabb tartózkodást és többszörös látogatást vezetett be próbaszerűen ugyanazon az útvonalon.

A Carnival Corporation-t alkotó kilenc hajótársaság különféle magánszigetekkel rendelkezik a Bahamákon, beleértve a Princess Cays-t és a Half Moon Cay-t. A Carnival emellett rendszeresen megáll a privát módon kialakított kikötőiben, a Grand Turk és az Amber Cove mellett, amely Turks & Caicos, illetve a Dominikai Köztársaság területén található.

CocoCay - Royal Caribbean - hajosutak.com

A magán szigetek kerülhetnek a rövidebb útvonalak középpontjába

Néhány hajótársaság nyíltan megvitatta, hogy a magánszigetek miként lehetnek kulcsfontosságúak a visszatéréshez, különösen, ha az utasok hajlamosabbak rövidebb hajóutakat foglalni.

Több hajótársaság vezetője is egyetért azzal, hogy a privát sziget elsődleges kikötési helyévé válása kiküszöböli az utasok azt az aggodalmát, hogy egy szigetország bármikor visszafordíthatja a hajót partjainál, ami gyakran előfordult, amikor a COVID-19 járvány először kitört.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen