Valencia 30% -kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását - hajosutak.com

Valencia 30% -kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását

A valenciai kikötő (PAV) bejelentette, hogy 2008 és 2019 között 30 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását. Ugyanezen időszakban a kikötő szerint árufuvarozása 42% -kal nőtt, a 2008-ban kezelt 52 millió tonnáról 74 millió tonnára a 2019-es pénzügyi év lezárásáig. A kikötői statisztikák szerint 2010-től 2019-ig a hajóút forgalma 253 743 utasról 435 616-ra nőtt.

A PAV célja, hogy 2030-ra elérje a nulla kibocsátást, két évtizeddel megelőzve azokat a célkitűzéseket, amelyeket Spanyolország, Európa és a nemzetközi szervezetek 2050-re előre meghatároztak.

Nyilatkozatában a PAV kifejtette, hogy a 2030-as nulla emisszióra irányuló stratégiája egyértelmű elkötelezettségen alapul, hogy megfeleljen az Európai Zöld Megállapodásnak, kiemelve az ÜHG-kibocsátás csökkentésének szükségességét. “Ezért a stratégia fő célkitűzései a dekarbonizáció elősegítése, a körforgásos gazdaság beépítése és a digitális átalakulás elősegítése az általa kezelt kikötőkben.”

E célok elérése érdekében számos kezdeményezés folyik:

Ezek között van egy elektromos alállomás megépítése a kikötőben, amely lehetővé teszi a kikötött hajók számára a parti erőhöz való csatlakozást, ennek következtében csökken a CO2-kibocsátás. További példák: a szélerőmű telepítésének megvalósíthatósági tanulmányai; vasúti összeköttetések kiépítése és javítása; a napenergia megvalósítása; a PAV járműparkjának lecserélése hibrid és elektromos járművekre; valamint a kikötői területek világításának cseréje.

Ezenfelül, és e stratégia keretein belül a PAV szerint érdemes kiemelni az állami és a magánszféra közötti együttműködési kezdeményezéseket, például a Baleàriával folytatott együttműködést a tisztább üzemanyagok használatáért, mint például az LNG, vagy a H2PORTS projektet.

A PAV két új környezetvédelmi ellenőrző bázist is épített, amelyek valós időben elemzik a levegő minőségét, a kikötői létesítmények zaját és az időjárási viszonyokat.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen