Whittier - Alaszka - hajosutak.com

Whittier – Ahol mindenki ismer mindenkit

Habár Alaszka a gyönyörű, hófehér gleccserek, csodás fjordok és a grizzly medvék hazája,  nem csak a különleges természeti csodáiról híres.
Éppen ezért most egy kis alaszkai településsel kapcsolatos érdekességet hoztunk.

Van egy különleges hely, ahol egyetlen 14 emeletes épület  -az úgynevezett Begich Towers – szolgál arra, hogy az összes ott élő (220 ember) otthonra leljen.

Ha ez még nem lenne elég: a legfontosabb intézmények szintén ebben a házban működnek. A rendőrség, az iskola és az orvos címe is azonos a lakosokéval, maximum az emelet száma változik.

Érdekes, hogy Whittier egyetlen egy lakóházzal rendelkezik, mégis több utcából és építményből áll.

Nem csak a mindennapi élet szokatlan, hanem a közlekedés is.

A település éveken át el volt különítve a többi, hozzá közeli helyszíntől. Hol a hidegháború, hol a szélsőséges időjárás miatt. Csupán hajóval illetve vonattal lehetett megközelíteni és elhagyni. Ehhez képes igazán rohamos fejlődés vette kezdetét az elmúlt években, ugyanis építettek egy alagutat, melynek segítségével már az autós közlekedés is megoldott. Igaz, hogy óránként csak egyszer nyitják fel.

A hely az érdekes berendezkedés ellenére- vagy éppen amiatt – igazi turistalátványosságként szolgál, hiszen számos hajóút induló vagy érkező kikötője és a turistavonatok kedvelt megállója.

Amennyiben Ön is szeretne ellátogatni Whittierbe, s átélni a különleges életérzést, megcsodálni a hatalmas hegyeket, melyek összeérnek a felhőkkel, ne habozzon:
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen